MER NYTT jan v.1

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor, men vi fyller hela tiden på med mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Servisdelar ”Carlton Shape” från W. Grindley & Co, England. Här ses terrin, tillbringare, såssnipa, uppläggningsfat och skålar.
(Se föregående bild). Djupa tallrikar, mattallrikar 23,5 cm, assietter 20 resp. 18 cm.
Slipade vinglas och snapsglas.
Galonklädd karmstol, troligen 1960-tal.
De två gula skålarna till vänster heter ”Tribola” från Rörstrand och bakom tre gula djupa tallrikar från Bo Fajans. Mattallriken till höger heter ”Spinett” från Upsala Ekeby/Gefle. Skålen till vänster ”Rosenfält” är formgiven av Stig Lindberg för Gustavsberg, diameter 12,5 cm. Den lilla röda skålen är från Kosta glasbruk och formarna till höger från Gefle. På bilden ses också plastäggkoppar, grytunderlägg och salt- och pepparströare.
Fågelfiguriner i glas, porslin och keramik. Fjärilen är av Karl Ens. Glasfåglarna är formgivna av Paul Hoff för Världsnaturfonden. Talgoxen är från Rosenthal och domherren (i keramik) från Svenskt Glas.
De ugnsfasta formarna med blåbärsmönster är från Jani keramik och den flerfärgade skålen från Jie. Kruset till vänster är från Raus och den lilla skålen från Höganäs. Längst fram ses också en spilkum ur serien ”Pyro” av Wilhelm Kåge för Gustavsberg.
Traktörpanna i koppar och stekpanna i gjutjärn. Längst bak en förvaringsburk i plast med skruvlock. Till vänster ses bakelsegafflar och kaffeskedar.