LITE NYTT okt v.40

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor, men vi fyller hela tiden på med mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Soffa och bord i rotting.
Engelskt porslin. Såsskålen är Woodland, övrigt Royal Staffordshire.
Äldre blomampel i vänster hörn från Gustavsberg. Vasen heter ”Lummel” från Rörstrand. Karotten till vänster med fiskmotiv är från Rörstrand och de två formarna ur serien ”Pyro” till höger från Gustavsberg i formgivning av Wilhelm Kåge.
Närmast ses bestick ”Amsterdam” från NilsJohan, bland annat bakelsegafflar. Bakom ligger matbestick i nysilver (med knivblad i rostfritt).
Orgelpall.
Till vänster står glasdjur från Boda glasbruk och glasblock med djurmotiv av Mats Jonasson för Målerås glasbruk. Till höger ses finskt glas från Iittala, Finland: fat och coasters ”Kastehelmi” av Oiva Toikka och två små gräddkannor ”Ultima Thule” av Tapio Wirkkala.
Tekoppar, tekanna, äggkoppar och en kaffekanna ur servisen ”Floda” som tillverkades av Rörstrand åren 1914-1918.
Bordsur i trä. Till höger ses ett tidur/äggur för vägghängning i bakelit (från första halvan av 1900-talet) till synes fungerande.
Servisdelar i snarlika utformning, det rosa till vänster från Arabia och det gula till höger från Rörstrand.
Rostfria bestick från Gense. I vänster hörn ses ett Millenniefat från Rörstrand. Glaspottan saknar märkning. Skålen till höger är formgiven av Ingrid Atterberg för Upsala Ekeby. De två små mässingsljusstakarna är formgivna av Hans Agne Jakobsson. De gröna ljuslyktorna är från Iittala.