LITE NYTT sep v.37

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor, men vi fyller hela tiden på med mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Alla tre ugglorna ”Knip”, ”Klot” och ”Burr” i formgivning av Edward Linddahl, signerade EL och med Gustavsbergs studiohand.
Tio mattallrikar ”Ostindia” från Rörstrand, 24 cm i diameter.
Glas ”Kalinka”, vitvin, snaps och starkvin, i formgivning av Timo Sarpaneva.
Tre blåvita krus, det till vänster från Göteborg, de andra från Rörstrand. Blomkrukan ”Gunilla” till höger är från Ekeby, diameter 16 cm.
Lyktor och ljusstakar i glas från bl.a. Reijmyre och Eneryda glasbruk.
Glasprydnaden i bakgrunden kommer från Nybro glasbruk. Burken till vänster är ur ”Sally”-serien från NilsJohan. Dalahästen är 21 cm hög. Kopparna är i melaminplast från Gustavsberg. En äldre ficklampa och en signerad björn ses också på bilden.
Litografi av Sven Xet Erixon.
Längst till vänster står en gul skål ”Traktör” från Gustavsberg i formgivning av Stig Lindberg. Äggkopparna kommer från Nittsjö. Den gula skålen i mitten heter ”Triloba” från Rörstrand och den svarta formen med handtag är från Töreboda. Längst fram står tre blå skålar/fat ”Gefyr” av Stig Lindberg från Gustavsberg.
Sex cocktailglas till vänster och sex slipade vinglas till höger.
Kannan till höger är från England. Kannan framför är glaserad, okänd tillverkning. De tre glaspjäserna till höger är också av okänd tillverkning. Längst bak står en vas ”Rainbow” av Bertil Vallien för Kosta Boda.