MER NYTT apr v.16

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor den här veckan, 
men vi fyller hela tiden på med mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Blomkrukor, alla från Ekeby. Den stora gröna längst bak heter ”Diana”, den vita ”Aros”, den lilla gröna bakom heter ”Juno”, den gula ”Gunilla”, den gröna närmast till höger ”Maj”, bakom den ”Lena” och längst bak till höger den s.k. ”GA-krukan” som formgivits av Göran Andersson.
Glas för vin/öl och snaps ”Senatori/Festivo” i formgivning av Timo Sarpaneva för Iittala, Finland.
Fatet kommer från Bo Fajans, 32 cm i diameter. Vasen är från Elme glasbruk ur serien ”Peacock”, 30,5 cm hög.
Den lilla ljusstaken till vänster är formgiven av Gunnar Ander för Ystad Metall. Den stora glasskålen närmast har formgivits av Bengt Orup för Hyllinge glasbruk, 1960-tal. Gunnar Nylund har formgivit den bruna keramikvasen. Den blå glasvasen är formgiven av Bertil Vallien. Till höger ses en skål ”Grön Anna” från Rörstrand.
Keramikvaser. Den höga till vänster är från Västtyskland. Lockurnan till höger om den är från Bo Fajans liksom de tre vaserna till höger. Den blåtonade vasen/skålen i mitten kommer från Aluminia, Danmark. De två vaserna till vänster är från Ekeby. Den gröna till höger saknar märkning.
Litografi med motiv från Operabaren av Elis Ryberg.
Skål och fat från Orrefors (Fri produktion).
Tallrikar och assietter ”Teema” av Kaj Franck för Iittala, Finland. Burken med korklock till vänster är modern tillverkning. Den lilla senapsburken till höger om den kommer från England. Skålfatet i mitten är från Deco, Hälsingborg.
Längst bak ses till vänster en ljusplåt med två hållare för stearinljus och till höger ett par ljusplåtar för ett ljus vardera. Framför står ett par kandelabrar för fem ljus vardera och två små ljusstakar, allt i mässing. Längst fram ses en liten malmkrona för levande ljus.