MER NYTT april v.14

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor den här veckan, 
men vi fyller hela tiden på med mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Bestick ”Rejka” från Gense. Bakom står sex efterrättsskålar i gröntonat glas. Bredvid ses tallrikar i Duralexmaterial. Till höger två barntallrikar från Rörstrand, ”Bambino” och ”Tuff-Tuff”.
Glas från Gullaskruf glasbruk i formgivning av Hugo Gehlin.
Längst fram står allglas på fot. Bakom ses ett fiskfat från Gantofta. Fatet till höger heter ”Terra” av Stig Lindberg för Gustavsberg.
Ytterfoder, kulljusstakar och bricka i mässing. Längst bak hänger en Jugendduk. Till höger ses en vägghylla i teak och string.
Skålarna och assietterna till höger heter ”Harlekin” från Arabia i formgivning av Inkeri Leivo. Kopparna ”Taika”, även de från Arabia, är formgivna av Inkeri Seppälä.
Bordslampa med bronserad fot och porslinsskärm från Texa.
Gunghäst.
Hallmöbel i teak.
Det blå fatet och lilla skålen framför är formgivna av Carl Harry Stålhane för Rörstrand. Den större blå skålen saknar tydlig märkning. I höger hörn står ett blåvitt krus från Göteborg, tidigt 1900-tal.
Fatet till vänster är från Upsala Ekeby och fatet till höger från Jie Gantofta. Den blå vasen saknar märkning. Skålen längst fram är från Laholm.
Kaffepannan till vänster är från Modernum och kannan mitt i bild från Stelton. Längst bak står en glöggryta från Ystad Metall. Till höger ses en äldre plåtburk med glasat lock.
Till vänster står ett krus från Rörstrands Ateljé och två skålar från Rörstrand i formgivning av Hertha Bengtson. Tillbringaren är från Höganäs. De tre krusen till höger har formgivits av Jackie Lynd för Rörstrands Ateljé.