LITE NYTT sep v.36

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor den här veckan, 
men vi fyller hela tiden på med mycket mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Fåtöljer från Göte Möbler i brunt läder. Fem stycken finns.
Den röda tillbringaren och den blå vasen kommer från Reijmyre glasbruk. Skålen till vänster heter ”Marina” från Gustavsberg. I mitten ses ett fat ”Argenta” av Wilhelm Kåge, Gustavsberg. Till höger står ett fat ”Pyro”, också det formgivet av Wilhelm Kåge för Gustavsberg. Ugglan ”Knip” kommer också från Gustavsberg, märkt med Studiohanden, i formgivning av Edward Lindahl.
De gula och blå faten är från Upsala Ekeby. Skålen framför är troligen från Laholm (otydlig stämpel). De två lockskålarna kommer från Jani keramik. Fatet till vänster har otydlig märkning. Fågelfigurinen är från Wall, Trosa. Fatet framme till höger heter ”Fiorella” från Ekeby i formgivning av Ingrid Atterberg. De gröna ljuslyktorna är från Nybro glasbruk och skålen framför från Johansfors glasbruk.
Högskåp (till badrum eller annan användning) i modern tillverkning. Glasad skåplucka upptill med två hyllplan i glas och tre lådor nedtill.
Fotogenlampa med gjutjärnsfot, ca 50 cm hög.
Bordslampa, mässingsfärgad i engelsk stil, med tre ljuspunkter. Skärmen är höj- och sänkbar.
Trasmattor.
Glas ”Kekkerit” av Timo Sarpaneva för Iittala. De är 13, 9 och 7 cm höga. Fler finns av alla storlekarna.
Figuriner. Den till vänster är från Nao, Spanien. Till höger ses två från Lladro, Spanien. Alla sex i mitten är från Goebel, Tyskland.