MER NYTT maj v.20

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor den här veckan, 
men vi fyller hela tiden på med mycket mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Fatet från Rörstrand har dekor av Paula von Freyman. Till vänster står en skål och ett fat signerade Almberg. Skålen till höger heter ”Veckla” av Stig Lindberg för Gustavsberg, längd 27 cm.
Servisdelar ”Elisabeth” av Marianne Westman för Rörstrand. Här ses en karott, mattallrikar, assietter, lockskål och skål.
Mer ”Elisabeth” (se bilden ovan). Tekoppar och snipa.
Väggkeramiken i hörnet heter ”Blåklint” (Östergötlands landsskapsblomma), Gustavsberg. Bredvid står en platsflätad burk med lock och till höger en flaskhållare i metall med plastflätat handtag. Burken passar för knäckebröd, som synes. Till vänster ligger tre snäckskal.
Till vänster ses en skulptur av en flicka i lergods och en fisk i glaserat lergods, båda av Irma Yourstone. Kruset längst bak är från Nittsjö i formgivning av Thomas Hellström. Ytterfordren längst bak kommer från Deco, Helsingborg och ytterfordret närmast i bild från Gabrielverken. Vasen i mitten är från Reijmyre.
Vadderat täcke. Ännu är det lite kallt om nätterna.
Plunta och sejdlar i ljusblå glasmassa.
Assietterna till vänster heter ”Fokus” av Carl-Harry Stålhane för Rörstrand. Tallrikarna heter ”Eros” av Stig Lindberg för Gustavsberg. Till höger står två skålar från Rörstrand, ”Triloba”, design Marie Olofsson. Formen till vänster och såsskålen i mitten är ”Gratina” av Gunnar Nylund. Snipan längst fram är från Bo Fajans.
Karaffer, 1900-tal, etiketterade bl.a. Kalmar och Trelleborg.