LITE TILL juli v.31

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor den här veckan, 
men vi fyller hela tiden på med mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Glassvampar som Monica Backström formgav åt Boda och Kosta Boda glasbruk. Svamparna på bilden är 8-16 cm höga. (Lägg märke till den ovanliga platta hatten på den vänstra svampen.)
Chokladkoppar Mazetti från Upsala Ekeby/Karlskrona.
Kaffekoppar, assietter och sockerskål ”Dresden” från Gustavsberg. I högra hörnet ses också en porslinskanna ”Tre blommor” i formgivning av Arthur Percy för Gefle porslinsfabrik.
Vaser i formgivning av Paul Kedelv. Till vänster står s.k. Hyacintvaser. Till höger ses två s.k. Våffelvaser tillverkade av Reijmyre glasbruk.
Kryddburkarna och äggkopparna till vänster kommer från Arabia, Finland. De fem skålfaten till höger är formgivna av Britt-Louise Sundell för Gustavsberg.
Formgivning av Erik Höglund.
Två sängbord med låda och hyllplan.
Sex dessertskålar på fot, parljusstakar, liten glasvas från Kosta glasbruk, två vaser närmast i bild av Signe Persson Melin och blå ljuslykta från iittala i formgivning av Annaleena Hakatie. M.m.
Skålar ”Barokki” från Riihimähen Lasi, Finland. De är 21 resp. 14 cm höga.
Den blå formen med handtag till vänster är formgiven av Vicke Lindstrand för Upsala Ekeby. Det avlånga fatet är stämplat ”Pyrola” från Upsala Ekeby/Gefle. Det blå lövformade fatet är från Gefle liksom det svartvita. Den mörkgröna urnan och den ljusgröna skålen är också från Gefle. Fatet till höger kommer från Upsala Ekeby.
Olja på duk, 1800-tal, sannolikt England. Signerad a tergo (på baksidan) ”H.W. Pearsolt”.
Erik Höglund för Boda glasbruk: snapsglas och dricksglas, de senare ca 14 cm höga.
LP.
Moderna skåp (två finns).
Till vänster står en skulptur i diabas från Göinge av Christer Bording. Längst bak ses en skål ”Colora” från Orrefors av Sven Palmqvist. Till höger längst bak står små parljusstakar och tre vaser från Arabia, Finland. Vasen till vänster längst fram är från Boda glasbruk och den bruna keramikvasen till höger kommer från Höganäs.