LITE NYTT okt v.42

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor den här veckan, 
men vi fyller hela tiden på med mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Karotten med gult lock är tillverkad av Gabrielverken. Skålen bakom är från Boda Nova. Den mönstrade skålen längst bak är formgiven av Gunnar Nyman, keramisk verkstad, Vejbystrand. Den emaljerade ugnsformen i gjutjärn är från Husqvarna och det gröna enliterskruset till höger i stengods kommer från Höganäs. I mitten ses glasskål på teakfat och glasskål i teakform.
Stor rostfri bricka med ebonithandtag i Art Deco-stil. Längst fram ses en glasbricka med slipat blommönster, och på den står jubileumsäggkoppar från Rörstrand. Bakom står fyra grytunderlägg i olika material.
De blå skålarna är ”Fuga” från Orrefors i formgivning av Sven Palmqvist. Glasblocket till höger med marint motiv kommer från Strömbergshyttan. Tesilen till vänster är från Arabia, Finland. Längst fram står en färgglad äggklocka ”Funny time” från Italien. Till höger ett glasäpple. Glaskatten bakom är från Reijmyre.
Ljusstakar och ljuslyktor. Längst fram till vänster två ljuslyktor från Boda Nova och bakom ett par ljusstakar i nysilver. Paret ljusstakar i mässing är från Gusum. Framför står två ljusstakar i vitt porslin från Karlskrona i formgivning av Arthur Percy. Till höger ses två ljuslyktor av Karin Björqvist för Gustavsberg. Ljuslyktan i glas med ett grönt blad saknar tillverkningsmärkning. De fyra små ljusstakarna till höger är 1930-tal från Rörstrand i formgivning av Ilse Claesson.
Kopparna från 1970-talet är från Arabia, Finland, i formgivning av Kati Tuominen. Till höger ses ljusstakar från Nuutajärvi, Finland, i formgivning av Oiva Toikka.
Böcker om konst.
Dukar, stuvbitar och en röd kaftan.
Gråmålat s.k. fönsterbord, en klädhängare i bambu, en taklampa i plåt och en lång och tung gammal hyvel (rubank).
Tallrikarna till vänster har motiv ”Blå fasan” från Iggesund, Norge. Till höger tallrikar ”Bengali”, Rörstrand.
Bunken med diameter 28 cm och hinken, 12,5 cm hög, är båda från Kockums. Den blåtonade plåtburken har skruvlock. Burken närmast i bild är en IRA-burk från Danmark.