MER NYTT aug v.32

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor den här veckan, 
men vi fyller hela tiden på med mycket mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Längst bak står två skålar nr 18 och 19 ur serien ”Picknick” av Marianne Westman för Rörstrand. Skotten till vänster är en sparbössa för Handelsbanken i formgivning av Stig Lindberg. Bredvid står en liten signerad keramikskål. Mässingsljusstakarna kommer från Ystad Metall. Fatet i mitten är från Upsala Ekeby i formgivning av Mari Simmulson. Till höger ses salladsbestick och längst ut fyra vickningsgafflar från Gense.
Keramik. Ljusstaken till vänster och fatet längst fram kommer från Bornholm keramik i formgivning av Michael Andersen. Apan och skålen bakom samt de två vaserna är från Tilgman keramik. Fågeln kommer från EGO keramik och ljusstaken till höger från Søholm, Bornholm.
Assietter. De blomdekorerade är från Gefle. De gröna längst fram heter ”Flox” av Margareta Hennix för Rörstrand. De brunvita till höger heter ”Linda” och är formgivna av Stig Lindberg för Gustavsberg. De svarta har otydlig märkning.
Figuriner och kuriosa, mest i metall, bland annat pennvässare till höger i form av skrivmaskin, telefon m.m.
Det gula skålfatet är från Jie. Den blå skålen ”Prisma” till vänster är också från Jie, i formgivning av Anita Nylund. Glasskålen i mitten kommer från Lindshammars glasbruk. Till höger står en burk ”Vinga” med teaklock från Gefle.
Förgylld bricka från ScandiaGuld. Askkoppen heter ”Ultima” i design av Bo Ljungberg och Holger Bäckström. Elefanten är en kapsylöppnare från Georg Jensen. Bringaren ”Entré” är från Rörstrand i formgivning av Carl Harry Stålhane. Glasburken av Signe Persson Melin är från Boda glasbruk och fatet från Rörstrand.
Telefoner ”Kobra”.
Goebelfiguriner. Den gröna längst fram är en Hummel. Bakom ses två ljusstakar ”Festivo” från Iittala, Finland.
Efterrättsskålar från Hovmantorp.
Skålen och kannan till vänster kommer från Höganäs. Till höger ses en olivslipad skål på fot. Den röda glasskålen är en ”Fuga” av Sven Palmqvist för Orrefors.