MER NYTT maj v.18

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor den här veckan, 
men vi fyller hela tiden på med mycket mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Till vänster står tre vaser av Bertil Vallien, Kosta Boda. Den lilla rosa vasen är av Ulrica Hydman-Vallien. De fem prydnadsäggen i glas från Boda glasbruk är formgivna av Monica Backström.
Vasen till vänster är från Arabia, Finland. Den violetta ljuslyktan ”Lantern” är formgiven av Harri Koskinen för Iittala, Finland. Den blå vasen ”Kartio” är också från Iittala i formgivning av Kaj Franck. Ljusstakarna heter ”Daisy” av Rolf Sinnemark (silversmed, glaskonstnär och industridesigner).
Glada kaffekoppar, de flesta från Tyskland.
Ekebykeramik. Fatet längst fram och vasen i mitten har formgivits av Anna-Lisa Thomson. Den blå vasen är av Ingrid Atterberg och de två faten av Hjördis Oldfors.
Skålarna är rån Orrefors, den högra med dekor av Eva Englund. Glasen till höger är champagneglas ”Chateau” av Bertil Vallien för Kosta Boda.
Äldre dockor och handdockor.
Samling cigaretthållare från Gustavsberg, Karlskrona, Upsala-Ekeby, Gefle och Rörstrand. I bakgrunden står en jubileumstallrik för KF av Stig Lindberg.
Ljusstaken till vänster heter ”Festivo” av Timo Sarpaneva för Iittala. Den stora ljuslyktan bakom den, den mindre ljuslyktan i mitten och det stora fatet längst fram ingår i serien ”Sunflower” av Göran Wärff för Kosta glasbruk. De tre ljusstakarna till höger kommer också från Kosta glasbruk.
Assietter ur servisen ”Blå eld” av Hertha Bengtsson för Rörstrand.
Till höger står koppar och assietter ur Apoteksservisen från Gustavsberg, med dekor av Pia Rönndahl. Fatet längst bak är av Olle Alberius för Rörstrand. Lockburken kommer från Jie och den gula karotten ”Fritto” från Rörstrand.