MER NYTT sep v.39

På den här sidan visar vi bilder på ett urval nyinkomna varor den här veckan, 
men vi fyller hela tiden på med mycket mer.

Varorna du ser här har ibland redan packats upp i butiken och kan därför ha hunnit säljas.

Vinglas, Val S:t Lambert, Belgien. Till vänster står parljusstakar i malm och till höger mässingsljusstakar. Den närmast i bild är en nattljusstake.
Längst bak står kaffekoppar ”Koka blå” från Rörstrand i formgivning av Hertha Bengtsson. Till vänster ses två delar ”Gefyr” av Stig Lindberg för Gustavsberg. I mitten längst fram står en skål ”Lotus grå” av Stig Lindberg/Bibi Breger för Gustavsberg och till höger en tallrik ”Safari” från Gefle porslinsfabrik av Helmer Ringström.
Till höger ses ett glasblock med räv av Mats Jonasson för Målerås glasbruk. Övrigt på bilden kommer från Orrefors, varav vas och liten skål i mitten av bilden heter ”Sofiero” av Gunnar Cyrén.
Handdukar i bomull och halvlinne.
Det bruna fatet till vänster är formgivet av Mari Simmulson för Upsala Ekeby. Den gröna skålen bakom är från Rörstrand. Den blå skålen i mitten heter ”Granola” av Gunnar Nylund för Rörstrand. Det lilla hänkelkruset är från Ekeby och fatet till höger är formgivet av Vicke Lindstrand.
Tekannor. Den vänstra är märkt L.O.B., den i mitten är från Kina och tekannan till höger från Sagaform.
De tre ljuslyktorna närmast i bild är från Kosta Boda. Bakom ses en s.k. kluckaflaska. Den vänstra blå skålen är från Målerås och den högra från Pukeberg, båda i formgivning av Eva Englund.
Mer verktyg.
Och lite till.